Hvornår skal man få en aknebehandling?

I teenageårene er det mere reglen end undtagelsen, at man bliver ramt af bumser og uren hud. Nogen er sågar ikke kun plaget gennem ungdomsårene, men døjer med denne irriterende lidelse også gennem voksenårene. Det er meget individuelt, hvor slemt udbredelsen af bumser er, og i visse tilfælde kan det være udviklet til at være decideret svær akne, og her kan en aknebehandling være en mulighed at få.

Efterhånden ser man flere og flere, der vælger at få en behandling, når aknen, som er en hudsygdom, som kan skabe store komplikationer for den ramte, ikke bare fysisk, men også psykisk. I de fleste tilfælde vil tiden med den irriterende urene hud høre op, men det er naturligvis ikke alle, der har lyst til at vente i flere år på at få en pæn hud. Hvad mange tror, er desværre, at uren hud kommer af usunde madvaner og dårlig hygiejne. Dette er dog ikke hele sandheden.

Gode kostvaner kan påvirke huden, men bumser opstår i højere grad på grund af forøget mængde af det mandlige kønshormon androgen i gennem puberteten. Forøgelsen sker hos både mænd og kvinder, og nogle gange af konsekvensen af dette, at man udvikler bumser, i nogle tilfælde i så slem en grad, at en aknebehandling bliver nødvendig.

Aknebehandling findes i mange forskellige afskygninger. Får man en henvisning fra sin læge, bliver man ofte henvist til en hudlæge, der har specialiseret sig inden for emnet. Her vil man som regel få en recept på en creme eller nogle piller, som med tiden vil være med til at dæmpe aknen, som forhåbentligt helt vil forsvinde.

En anden form for aknebehandling er med laser. Denne behandlingsform er ofte en, som den akneramne selv opsøger, når han eller hun ikke kan se andre muligheder. Med laserbehandling formindskes produktionen af bumser, og denne behandlingsform kan samtidig formindske ardannelsen, der er forårsaget af tidligere bumser og uren hud.