Børneopsparing – en god idé eller alt for nemt?

Jeg diskuterer i øjeblikket med min søster, om det er er god idé at give sine børn en børneopsparing eller ej. Jeg holder på, at det er en god idé, da det er en god hjælp til når børnene skal flytte hjemmefra, at de har til indskud og møbler i lejligheden.

Min søster derimod mener, at de unge ikke kan styre, pludselig at få så mange penge i hånden, uden at have gjort noget som helst for dem. Hun mener, det er sundere at de lærer at spare op selv, uden at få hjælp fra forældre eller bedsteforældre.

Jeg kan selvfølgelig godt se hendes pointe, men jeg vil dog alligevel mene, at vi godt kan lære vores børn at have en sund økonomi, også selv om de har en børneopsparing i banken. For eksempel lærer de, at det er en god idé at spare op lang tid i forvejen.

Vi bliver nok aldrig enige, om hvorvidt det er en god idé med børneopsparing til ungerne eller ej, men jeg holder på, at mine børn får oprettet en. Jeg synes nemlig, det var irriterende, at jeg ikke havde så mange penge at flytte hjemmefra for, da jeg stod og skulle finde lejlighed.