voksbehandling

Hvorfor er voksbehandling bedre end barbering?

Den djævelske bikini-linje

Vi kender det alle sammen. Det er ferie, og man tager en dag af gangen. Du vågner og ser klokken er lidt for mange, og du skynder dig at hoppe i bikinien, trække en strandkjole ned over hovedet og afsted på cyklen. Du ankommer til stranden og

ligger dig godt til rette på håndklædet du lige har foldet ud. Du nyder varmen og lader kort blikket glide ned af din krop. Dit blik fryser da du når underdelen på din bikini og du tænker for dig selv ”HVAD ER DET?” Ja, det er bikinilinjen der igen ikke er blevet barberet og prøver desperat at komme til syne mellem benene.

Det sker ofte når man vælger at barbere sig frem for at få en voksbehandling at bikinilinjen forvandler sig til en urskov.

Barbering vs. voksbehandling

Som så mange andre, har du sikkert brugt skrabere hele dit liv, og det har som regel virket som den hurtigste løsning, på daværende tidspunkt. Oftest bliver voksbehandling fravalgt, i og med, at det er for tidskrævende, men i det lange løb, kommer du til at bruge langt mere tid på at barbere dig end hvis du valgte at blive vokset en gang i mellem. Her er en liste over hvorfor du bør vælge voksbehandling fremfor normal barbering.

  1. Når dine voksede hår gror ud igen, er de langt blødere end hvis hårene havde været barberet. Årsagen til dette er at når du vokser dine hår, bliver de hevet op med rødderne. Når du barberer dine ben bliver hårene kun skåret over, og derfor gror de ud med hårde kanter. Disse kanter gør at hårene stikker og eftersom hårene gror forholdsvist hurtigt ud, er man nødt til at barbere sig næsten hver dag, for at undgå de hårde kanter. Hvis du derimod får en voksbehandling, føles dine hår langt blødere og er af samme årsag rare at røre ved.
  2. Når du bruger en skraber, øger du også chancen for at få nedgroede hår. Det kan dog ske ved alle former for hårfjerning, men specielt ved barbering forekommer dette problem hyppigere. Et nedgroet hår er når den skarpe ende af håret gror ned i huden i stedet for at gro ud af, hvilket forårsager mørke pletter under huden eller udslæt.
  3. Hår der har været under voksbehandling gror finere ud. Der er opstået en ”myte” omkring at voksbehandlinger får hårene til at gro tilbage tykkere end hvad det startede med, men det er ikke korrekt. Årsagen til man tror dette kan være fordi man ved vokshandling hiver de korte og fine hår ud, som efter et par gange vil have samme cyklus som de lidt længere og tykkere hår. Dette er faktisk ikke så ringe endda, fordi man herved kan være sikker på at få alle hårene med på én gang, når man skal vokses.

Forberedelse inden du skal have en voksbehandling

Alt i alt er der er en del årsager som taler for at vælge en voksbehandling. Hvis du har besluttet dig for at få en voksbehandling skal du dog vide de 3 vigtigste ting når du vælger at få vokset dine hår. Nedenfor har vi opremset en liste som guider dig til den bedste voksbehandling:

  1. Lad hårene vokse i 2 uger før du tager til voksbehandling. Det kan ske du bliver sendt hjem hvis dine hår ikke er lange nok, og det ville være ærgerligt.
  2. Mange er bange for at det gør ondt at blive vokset, og svaret er desværre også ”ja”. Dog kan du købe en lokalbedøvelsessalve kaldet ”Elaam” på apoteket. Smør salven på 1,5 time inden voksbehandlingen. Når du har smurt huden ind i salven kan du med fordel dække den med plastfilm. Denne skal først fjernes når du skal ind til voksbehandlingen
  3. Efter behandlingen skal du holde din hud ved lige og derved undgå indgroede hår. Dette gør du ved at fugte huden med creme og give det voksede område en scrub en gang om ugen.

Hvor kan du få lavet en god voksbehandling henne?

Hos Clever SkinCare kan du få lavet en rigtig god voksbehandling. De ansatte er meget dygtige og har flere års erfaring, så du er i trykke hænder, hvis du vælger at bestille tid her. Du kan læse mere på deres webside her: https://www.cleverskincare.dk/voksbehandling/