Stress test

Er du stresset? En stress test på nettet giver dig hurtigt svar

Frygter du, at du er en af de mange danskere, der er stressede? Stress er vores tids folkesygdom. Den kommer som resultat af, at vi lever i en travl hverdag, der kræver meget af os.

For nogle kan det være svært at sige stop og nej i rette tid. Det er naturligt for alle mennesker at gå igennem perioder med stress, men bliver det mere en kronisk tilstand end en periode, kan det blive decideret sundhedsfarligt. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på stress, så man kan opdage det i tide.

Hvordan virker en stress test?

En stress test er en hurtig og simpel måde at få svar på. Det kræver kun, at du svarer på nogle få spørgsmål, før den kan fortælle dig, om du er lidt, medium eller meget stresset. Den vil også give dig svar på, hvad du kan gøre ved det – om du blot skal huske at tage tid til dig selv, eller om dit niveau af stress kræver hjælp fra professionel side. En stress test tager udgangspunkt i de mest almindelige symptomer og er derfor kun vejledende. Hvis man vil have en grundigere analyse, kan det kræve hjælp fra en professionel stress psykolog.

Det er vigtigt at opdage stress i tide

Stress har symptomer, der kan skyldes mange andre ting. Er man træt, ukoncentreret eller usocial i hverdagen, kan det skyldes mange andre ting end stress. Derfor er der mange, der ikke opdager det i tide. Det er dog vigtigt, at man holder øje med symptomerne, da stress ellers kan få langvarige konsekvenser. I nogle tilfælde kan man komme så langt ud, at det er kroppen, der må sige stop. Derfor er det en god idé allerede i dag at tage en stress test og få svar på, om du er i farezonen.