indisk mad

God indisk mad? Få en autentisk oplevelse & bestil fra Punjab

Leder du også efter en indisk restaurant som serverer god indisk mad? Så skal du prøve Punjab.

Punjab er en restaurant i Valby som åbnede i 2012. Her bliver der serveret autentisk og velsmagende indisk mad, som både kan nydes i den hyggelige restaurant, eller der hjemme i sofaen – alt efter lyst. Kokkene og ejerne har mere end 25 års erfaring indenfor branchen, og der garanteres altid en god indisk mad-oplevelse.

I restauranten bliver der ikke gået på kompromis med hverken smagen eller kvaliteten. Der bliver altid bestræbt efter at levere lækre retter med inspiration fra det traditionelle indiske køkken. Du bør derfor vælge Punjab, hvis du ønsker en ægte indisk madoplevelse.

Indisk mad til selskaber

Kan du ikke overskue at stå for maden til dit selskab og sætter du pris på god indisk mad? Så er du kommet til det rette sted. Punjab laver nemlig også mad til større selskaber og som catering. Her kan du, alt efter ønske, sammensætte en passende menu til selskabet. Derforuden har Punjab også en delikat indisk buffet som er nomineret til byens bedste buffet. Her servers alt hvad hjertet begærer inden for indisk mad. I buffeten finder du både kendte retter til mindre kendte retter, men altid velsmagende.

Punjab har også, under ramadanen, åbent til kl. 24.00.

Det indiske køkken

Indisk mad og det indiske køkken har eksisteret i mere end 5.000 år. Gennem tiden har det indiske køkken inspireret mange andre køkkener med deres velsmagende krydderisammensætninger og storforbrug af grøntsager. Indien er et stort land med mange kulturer og religioner. Af samme årsag kan køkkenet varierer alt efter hvor i Indien man befinder sig. I indien er der også mange forskellige religioner og derved er der også mange forskellige spisevaner. Eksempelvis spiser hinduer og sikher ikke øksekød hvor brahmaner er vegetarer. De indiske muslimer følger halalregler og spise blandt andet ikke svinekød. Dog har de forskellige spisevaner én ting til fælles – nemlig deres krydderier. Chilipeber, sorte sennepskorn, spidskommen, gurkemeje, koriander, ingefær og karry er et gennemgående tema i de indiske retter. Til de sødere retter bliver der blandt andet brudt krydderierne kanal, kardemomme og muskatnød.

Den mest kendte ret fra indien er Tandoori Chicken. Tandoori Chicken består af kylling vendt i ingefær, chili, gurkemeje og koriander. Indisk mad varierer altså alt efter hvor man befinder sig i landet. Groft set kan man dele det indiske køkken op i det nordindiske køkken og det sydindiske køkken. I det nordindiske køkken spiser man sig som regel mæt i hvedeprodukter såsom naan eller chapati. Naanbrødet bliver, efter det er bagt, smurt med smør og nigellefrø. Chepati er i modsætning til naanbrød er et rundt pandekageagtig brød. Brødet serveres som regel som et supplement til gryderetter. I det sydindiske køkken har man ikke samme kærlighed for hvede. Folk fra Sydindien spiser sig derfor for det meste sig mæt i massere af ris og vegetargryderetter. I begge køkkener bruges der rigeligt med frugt og grøntsager. Indisk mad indeholder også kartofler, linser, aubergine og okra. Køb såsom oksekød og ged bliver også hyppigt brugt, selvfølgelig alt efter hvor i Indien man er. Generelt set består indisk mad af et hav af krydderier og forskellige kød og vegetarretter og er som regel enormt velsmagende.

Indisk mad fra Punjab

Punjab tager udgangspunkt i det mest kendte retter og henter inspiration fra flere af de indiske køkkener. På grund af indiens mangfoldighed og forskellighed kan du derfor være sikker på, altid at kunne finder noget du kan lide fra det indiske køkken. Det samme gælder hos Punjab, som serverer al verdens indisk mad til enhver smag. Du kan læse mere om Punjab her!