plastikkirurgi

Hvad kan plastikkirurgi gøre for dig?

Plastikkirurgi er med tiden blevet mere og mere populært i det moderne samfund. Der findes mange former for plastikkirurgi, men det mest almene indgreb er brystforstørrelse. Se nedenstående liste over de mest populære indgreb i Danmark:

 1. Brystforstørrelse med implantater af silikone
 2. Fedtsugning
 3. Brystløft
 4. Øjenlågskirurgi – operation af øvre øjenlåg
 5. Næsekorrektion
 6. Abdominalplastik
 7. Brystreduktion
 8. Brystreduktion til mænd
 9. Fjernelse af karsprængninger/rødme
 10. Ansigtsløftning

Plastikkirurgiens historie

Plastikkirurgi har en lang historie bag sig. De første behandlinger, indenfor feltet, blev udført for flere tusinde år siden. Der findes endda beretninger om at plastikkirurgi blev udført i Indien 800 år før Kristi fødsel. Hertil var det også populært blandt romerne og egypterne at udføre kosmetiske operationer.

Som tiden har passeret har plastikkirurgien udviklet sig.  I løbet af de seneste 200 år har pionere som Carpue, Mettauer og Roe påvirket viden omkring emnet. Den moderne plastikkirurgi, som vi kender i dag, kom dog til live under første verdenskrigen, af den newzealandske læge, Harold Gilles. Gilles udviklede mange af de grundlæggende teknikker, som stadigvæk anvendes inden for plastikkirurgien i dag.

Er det tabubelagt at få lavet plastikkirurgi?

Svaret er nej. Hver 6. dansker går og overvejer at få lavet et kosmetisk indgreb, så du er absolut ikke alene. Det er meget normalt ikke at synes alt ved en selv bare spiller, men i dag er vi så heldige og privilegerede at lægevidenskaben kan løse de fleste problemer for os.

Det evige spørgsmål lyder så bare på, om vi ikke bør være tilfredse med dem vi er, og at det inderste tæller frem for det yderste. Det kan vi sådan set gå med til langt hen af vejen, men lad os tage et eksempel:

En ung kvinde har hele sit liv ikke kunne fylde en bikini top ud. Hun skammer sig og føler utilpas i egen krop. Hun vælger derfor en brystforstørrende operation, og efter indgrebet er hun allerede meget lykkeligere og selvsikker. Hendes livskvalitet er stiger.

Folk som går med sådanne slags usikkerheder bruger enormt meget tid og energi på at være utilfredse og det foringer livskvalitet i sådan en grad, at det nærmest bliver omdrejningspunktet i hverdagen.

Med plastikkirurgi behøver man ikke længere at gå og bekymre sig. Af samme årsag mener vi ikke at der er nogen grund til at gå igennem hele livet med sænket livskvalitet. Det er livet alt for kort til. Der er flere og flere i det danske samfund som har samme holdning, og derfor er plastikkirurgi ikke længere et tabu blandt folkemængden.

Fun facts

 1. Vidste du at en undersøgelse fra Statens Serum Institut viser at i 2010 blev der brugt 193 mio kr. på plastikkirurgi om året. I 2013 var dette tal steget 260 mio. kr. om året.
 2. I Danmark fik 60 kvinder foretaget en brystforstørrende operation på privathospital i 2001. I 2012 fik 2000 kvinder brystforstørrende operationer, og dette var kun på privathospitalerne.
 3. I 2006 blev der i USA brug $ 13.200.000.000 på plastikkirurgi. Det samme som et mindre lands BNP.
 4. Kvinder fik foretaget 91% af alle plastikoperationer i 2007.

Vælg det rette sted at få lavet plastikkirurgi

Ja, vi har alle set ”mit plastik mareridt” og det var ikke et kønt syn. En kosmetisk operation er altid en svær størrelse. Der kan forekomme mange komplikationer efterfølgende og hvad som er smukt og perfekt for den ene kan måske betyder noget helt andet for en anden. Skønhed er individuelt. Derfor er det ekstremt vigtigt, når du skal vælge din plastikkirurg, at finde en reel, veluddannet kirurg, som har samme holdning og vision som dig selv. At forventnings-afstemme er altafgørende når det handler om operationer af denne kaliber. Du bør derfor være MEGET omhyggelig når du vælger et sted at få lavet plastikkirurgi henne.

Kvalitet fremfor kvantitet

Når det kommer til plastikkirurgi er det også ekstremt vigtigt at vælge ud fra klinikkens hygiejne, lægernes uddannelse etc. Det er vigtigt at gøre et godt og omhyggeligt benarbejde inden du vælger klinik. Vælg ALDRIG din klinik ud fra den billigste pris, ellers ender du netop på TV3 hver torsdag aften med brysterne oppe i skærmen. Et godt råd er at tage ud til en gratis konsultation på et par klinikker, så du her kan fornemme hvem lægerne er, og om de er til at regne med. Prisen bør altså altid komme i anden række når du vælger klinik.

Nygart plastikkirurgi

Hvis du går og overvejer plastikkirurgi er Nygart klart et fortrækkeligt valg. Nygart er et privathospital som blandt andet udfører 1000 brystforstørrende operationer om året. Dette tal gør dem til et af Danmarks førende aktører på markedet. Med 15 års erfaring har Nygart de dygtigste behandlere inde for plastikkirurgi og kosmetiske indgreb og man kan derfor trygt stole på, at alle indgreb bliver gjort med finesse og omhu. Herforuden er Nygart også registreret af Sundhedsstyrelsen og endvidere akkrediteret af Institut for Kvalitet og Akkreditering, IKAS, hvilket er et kvalitetsstempel der siger spar 5. Det kan derfor klart anbefales at undersøge om Nygart skal stå for din plastikkirurgi. Læs mere her!