Mange forskellige køkkenredskaber i køkkener rundt omkring

Jeg kom til at tænke på, hvor mange forskellige køkkenredskaber, der egentlig findes rundt omkring i de danske køkkener. Jeg selv har ikke så mange, men jeg ønsker mig dem i høj grad, når jeg ser hvor let ens madlavning faktisk kan blive, når man bare bruger nogle forskellige redskaber.

Engang var det jo næsten bare dejskrabere og dåseåbnere, man havde, udover sine almindelige grydeskeer, men i dag findes der jo næsten køkkenredskaber til en hver lejlighed. Jeg har snart fødselsdag, og jeg ønsker mig blandt andet en mandolin, altså sådan en, der kan skære grøntsager i ekstremt tynde skiver.

Jo mere, jeg tænker over det, går det op for mig, at vi jo i princippet slet ikke har brug for alle disse redskaber. Men de har gjort det meget lettere for både private madlavere og professionelle kokke, og det betyder, at maden bliver hurtigere færdig og oftest også flottere at se på.

Køkkenredskaber er ofte opfindelser, man ikke vidste, man havde brug for, i hvert fald som jeg ser det. Med forskellige sakse, knive, skeer og pressere til næsten alle slags madvarer og situationer, er forberedelsestiden i køkkenet næsten halveret inden for de seneste par år.