Opstigende grundfugt – pas på husets fundament.

Opstigende grundfugt – pas på husets fundament.

De fleste har nok prøvet at have fugt i kælderen og været fortvivlet over, hvorfor og hvordan fugten opstår. En af de helt store årsager til fugt i kælderen er den opstigende grundfugt omkring huset. Opstigende grundfugt er et begreb der dækker over grundvand der søger opad, og er grunden til at den omkringliggende jord bliver fugtig. En ofte brugt metafor i denne sammenhæng er, at dit hus altid står med fødderne i vand. Når dette forekommer, så er der konstant en påvirkning af dit hus’ fundament, og over tiden kan det våde og fugtige klima være skyld i, at væggene optager vand og fugt, og derved opstår fugt i fundamentet.

Fugt i kælder er på mange måder en ubehagelig oplevelse. Udover at det skaber et uhensigtsmæssigt indeklima, så kan der udvikle sig skimmelsvamp. Skimmelsvamp er en sundhedsskadelig fare, og beboere der opholder sig i bebyggelse med skimmelsvamp kan udvikle astma, allergi og kronisk hovedpine – bare for at nævne nogle af det negative effekter denne svamp kan medføre. Fugt i kælderen kan ligeledes gøre skade på inventar, tøj og hvad der ellers måtte sig befinde sig i de fugtramte arealer af din bolig.

Hvad kan du gøre ved opstigende grundfugt?

Hvad kan du som boligejer gøre for at modvirke den opstigende grundfugt? En af de mest kendte værktøjer mod denne gene er et omfangsdræn. Dette kræver dog et stort gravearbejde og koster ofte mange tusinde kroner. Heldigvis findes der moderne og alternative metoder der kan klare opgaven til langt billigere penge.

Virksomhed tilbyder alternativ løsning – gør noget ved opstigende grundfugt.

Denne virksomhed tilbyder en løsning der gør brug af elektro-osmose. Denne løsning er væsentlig nemmere i forhold til implementering, da det ikke kræver et omfattende stykke gravearbejde og så er det samtidig meget billigere end mange andre metoder. På deres hjemmeside kan du læse mere omkring produktet, læse hvad du kan forvente dig af resultaterne og så tilbyder de samtidig et gratis fugttjek. Her vil du få en professionel måling af fugttilstanden i din bolig, og du vil få et bedre overblik over din boligs situation. Dette kan være en god idé, også selvom du ikke på nuværende tidspunkt oplever fugt i kælderen. Du kan nemlig gøre gode besparelser ved at komme denne slags problemer i forkøbet.