Prodata

Prodata og Preben fortæller om 5 fremtidige teknologier

Prodata følger med i IT-verdenen, og teknologiske landvindinger ruller ind over os hele tiden. Siden Apple lancerede deres IPhone har nye teknologier set dagens lys på ugentlig basis verden over – nogle gode, andre mindre gode. Men hvilke fem teknologier har størst potentiale? Vi tager et kig på den første trend, der er værd at følge med i.

De, som er interesseret i teknologi, kender alt til Preben Mejer. Han var den første IBM-forhandler i Danmark, og han har siden 80’erne haft fingeren på pulsen, hvad angår teknologi-tendenser. Han er ejer af Radr, som tester online platforme med henblik på at vurdere deres kompatibilitet i forhold til pri

Preben Mejer - Prodata
Preben Mejer – Prodata

vate virksomheder og offentlige institutioner. Prodata har interviewet Preben om de fem mest interessante IT-tendenser, man skal holde øje med fremover.

Prodata har de seneste mange år oplevet stor fremgang på IT-forretning. Her på computerworld kan du læse mere om fremgangen hos konsulenthuset.

Prodata og Preben: Kognitive computere

”Jeg tror, at kognitive computere bliver den næste store æra inden for IT, ” fortæller Preben til Prodata. Preben fortæller videre til Prodata, at vi i dag selv bestemmer, hvad vi skal bruge en computer til, vil computere i fremtiden selv kunne afgøre, hvad er relevant, og hvad skal gøres. Prodata bliver lukket ind i Prebens egne interesseområder som stadig omhandler IBM. Som eksempel på kognitive computere fortæller han til Prodata om Watson, som er IBMs supercomputer. Computeren var inviteret til et bestyrelsesmøde, hvor maskinen læste den pågældende virksomheds forretningsplaner og kom derefter med anbefalinger – helt uden menneskelig intervention. Preben fortæller til Prodata, at tendensen både er farlig og spændende.

For det vurderes, at på de kommende fem år, vil kognitive computere have et potentiale på hele 50 billioner US Dollars – kun i USA. Han fortæller yderligere til Prodata, at flere undersøgelser peger på, at kognitive computere vil påvirke 47 % af alle nuværende jobs – nogle vil forsvinde, andre vil skabes, men vi kender endnu ikke til omfanget, afslutter han til Prodata.

Indlægget er skrevet på baggrund af en artikel udgivet på Prodataconsult.com den 23.01.15.