Sådan blev jeg en bedre underviser

Jeg har netop uddannet mig til folkeskolelærer og har været underviser i snart fire måneder, jeg altid har vidst at jeg skulle være underviser, da jeg gerne vil lære fra mig og syntes det er et meget givende arbejde at lære børn og unge i forskellige interessante fag såsom historie, engelsk, dansk, og samfundsfag hvilket er de fag som jeg selv underviser i.

Jeg kan nemlig selv huske hvor glad jeg var for min egen klasselærer i folkeskolen da hun var utrolig god til at lære fra sig, samtidig med at hun formåede at gøre visse emner spændende selvom det måske lød og egentlig også var kedeligt, jeg har den dag i dag stadig kontakt til min klasselærer fra folkeskolen, og vi mødes en gang i mellem til en kop kaffe for at snakke om lidt af hvert.

Rig udbytte af kurset

jeg betragter mig selv som god og professionel lærer med en solid faglig viden, dog har jeg netop selv haft problemer med at kunne motivere mine elever samt haft vanskeligheder med at kunne få ro i klassen. Derfor valgte jeg at tage et kursus i undervisningsteknik da jeg fremover i min tid som lærer gerne vil kunne gennemføre en god og kvalificeret undervisning, ved at gøre den måde jeg underviser på mere inspirerende og levende, for at kunne motivere mine elever til at ville lære, ligesom jeg selv havde det som barn i folkeskolen.

Jeg kan roligt sige at blev meget tilfreds med mit udbytte fra kurset, da jeg nemlig fik nogle vigtige værktøjer i form af retorik, kropsprog, håndtering af vanskelige elever, samt præsentationsteknik. Jeg er blevet meget bedre til at kunne kommunikere det jeg gerne vil til min elever, og nogle af mine elever har endda sagt til mig at jeg er blevet bedre til at lære fra mig, hvilket altid er dejligt at høre, når det ligesom er det man brænder for. Derfor kan jeg kun varmt anbefale andre som et led i deres arbejde hvor de skal lære eller undervise andre, til at tage et kursus i undervisningsteknik, da det muligvis kan give jeres fremtidige undervisning et løft.

Et kursus i indlæring og hukommelse

Efter at jeg havde taget undervisningsteknik kurset, overvejede jeg også at tage et andet kursus som det samme firma tilbød, nemlig et kursus i indlæring og hukommelse. Da jeg tit og ofte i forbindelse med mit job skal lære nye ting hele tiden, fx læser jeg konstant noveller og romaner som jeg gerne vil bruge i min undervisning, dog er det ikke altid at jeg husker hvad det er jeg har læst eller tager teksterne med til undervisningen simpelthen fordi jeg er så glemsom. Derfor tog jeg jeg konsekvensen af dette og besluttede mig for at tage indlæring og hukommelses kurset, som jeg også fik rig udbytte af, da jeg fik nogle undværlige læse, notat, og koncentrationsteknikker. Hvilket resulterede i at jeg bedre kunne formidle de noveller og romaner jeg havde læst til mine elever.