sejlferie

Sejlferie – nyd sommeren ude på havet

For mange mennesker, er der ikke noget bedre end en god og lang sejlferie. Har man en god båd, så kan man komme vidt omkring – og se store dele af de danske kyster. En sejlferie kan variere meget, da nogen foretrækker at sejle op og ned af de danske kyster, mens de lidt mere ambitiøse tager på opdagelses rejse rundt omkring verden. Men er man glad for havet, så er det den perfekte måde at holde sommerferie på.

Hvor kan man tage hen på sejlferie?

Et godt eksempel på et område, hvor mange sejlglade mennesker holder sejlferie i Danmark, er Nordsjællands kyster. Her kan man besøge Rungsteds moderne og hippe havn, hvor man finder en række af de mest velkendte restaurant kæder – fx MASH. Man kan også komme forbi Espegærdes hyggelige lille havn, hvor man har en lækker sandstrand ved siden af. Mange vælger også at tage et smut forbi Hven i Sverige, da det er forholdsvist tæt på. Det er en hyggelig lille ø, hvor man finder få, men gode restauranter. Kommer man der om sommeren, så vil man normalt blive mødt af en propfyldt havn, men finder man en plads, så er det turen værd.

Har man mod på at tage på sejlferie i udlandet, så er Italien og nærmere bestemt området omkring Portofino et meget populært sted. Her kan man nyde solskinnen og det krystalblå vand, mens man sipper på en god lokal hvidvin. Portofino er især kendt for at være samlingspunktet for de kendte og rige, som kommer i deres yachts. Derfor vil man også finde en masse eksklusive butikker, hvis man forlader sin båd og går igennem byen.

Caribien er ligeledes en af de mest populære destinationer for at holde en sejlferie. Det gode vejr og en spændene kultur danner rammen for en tur i særklasse. Da øen består af en række forskellig øer, så er det muligt at besøge mange forskellige havne og få nye oplevelser.

Både til lands og til vands

Hvis man gerne vil holde en sejlferie i sammenhæng med at nyde naturen på land, så er Vejrø det perfekte sted. Denne lille ø nord for Lolland har en smuk marina, som er topmoderne. Hvis man ønsker at sove et andet sted end sin båd, så kan man nyde et luksusophold i en af deres hotels dejlige suiter eller dobbeltværelser.

Øen tilbyder ligeledes muligheder for en række sjove og hyggelige aktiviteter, såsom jagt, lerdueskydning og i det rette vejr, kitesurfing. Har man børnene med, så kan de hygge sig på legepladsen, som har et piratskib. Der er altså plads til, at hele familien kan hygge sig. Er man træt af de begrænsninger der er på en båd, i forhold til madlavning, så kan man nyde et godt måltid på øens rustikke restaurant – mens man kigger på den flotte havudsigt. Det er godt sted, hvis man ønsker en dansk ø ferie.