Udarbejdelse af testamente som enlig uden børn

Det er aldrig sjovt at skulle tage stilling til, hvad der skal ske med sine ejendele, når man går bort. Uanset om man har familie, eller man skal skrive testamente som enlig uden børn, vil processen være hård og drænende, hvis man ved at tiden er ved at rende ud.

Derfor kan det være en fordel at udarbejde et testamente inden uheldet rammer. Hvis man skal skrive et testamente som enlig uden børn, skal man være opmærksom på, at man ikke har nogen tvangsarvinger.

At man ikke har nogen tvangsarvinger betyder, at uden børn eller en ægtemand vil arven gå til forældrene, søskende eller søskendes børn. I et testamente som enlig uden børn, skal man derfor gøre det meget klart, hvem man ønsker at arven går til.

Hvis man ikke ønsker at overlade arven til enten familie eller venner, har man i sit testamente som enlig uden børn mulighed for at donere hele arven til en velgørende organisation. Dog skal man overveje denne mulighed grundigt, inden man beslutter sig. For når testamentet er underskrevet, og man går bort, vil denne beslutning ikke kunne ændres.

Der findes flere danske advokatkontorer, der har speciale i at hjælpe privatpersoner med udarbejdelse af testamenter. Dette sparer folk for både tid, penge og hårde beslutninger.