Nyt hus med pillefyr og billige træpiller er det bedste

Min mand og jeg købte for et års tid siden et hus på landet. Der var en hel del istandsættelse, og nogle ting var vi ikke helt enige om, men en ting var ikke til diskussion; vi skulle have et pillefyr installeret, da det er meget billigere og mere miljøvenligt med træpiller.

Desværre ved jeg godt, at der stadig er mange, som ikke er klar over, at man faktisk kan få de helt samme muligheder med til pillefyr, som man har med et oliefyr eller el. Heldigvis har min mand og jeg været enige i fra start, at selvom det måske krævede lidt ekstraplanlægning inden installation, så ville vi have mulighed for at fyre med træpiller, da det ville være meget billigere i længden. Samtidig går vi begge meget op i, at gære hvad vi kan for at passe på naturen. Og træpiller er ikke kun billigere at fyre med, de er også CO2 neutrale, og har et meget lavet indhold af aske og svovl. Derfor var vi også fast besluttet på, at selv hvis træpillerne end var billigere end olie eller el, så ville vi stadig gør det mest miljørigtige.

Inden vi fik installeret et pillefyr, satte jeg mig for at undersøge, hvorfor træpiller egentlig er så meget billigere. Hurtigt viste det sig, at de faktisk er lavet af rester fra møbelindustrien, hvorfor der ikke er nogen form for særlig produktion eller udvinding i forbindelse med produktionen af dem. Derfor kan man holde prisen så lav. Og det er jo kun en fordel for alle os, som gerne vil investere i fremtiden, og dermed mener jeg biobrændsel.

Blandt vores mange istandsættelser er det nye pillefyr blandt en af mine farvoritter, og det er nu ikke på grund af de billige træpiller, men fordi jeg ved, at vi bidrager på en god måde til miljøet.

One thought on “Nyt hus med pillefyr og billige træpiller er det bedste”

  1. Det lyder som om, at I har haft nok at se til. Særligt er jeg interesseret i at høre mere om træpillerne, for hvis de er så billige, som du skriver, så kunne det da være interessant at undersøge sagen nærmere. De træpilller, som I bruger, kan de også anvendes til strøelse?

Der er lukket for kommentarer.