Cargo bukser? – Den må jeg vist lige have igen

Jeg inde og lede efter tøj på nettet da jeg faldt over udtrykket, cargo bukser, og blev noget forvirret. Jeg ved jo udmærket hvad både cargo, og bukser betyder, men i kombination?

Jeg har prøvet a forestille mig, hvad der kan have givet anledning, til udtrykket cargo bukser, men uden held. Så jeg prøvede Wikipedia: ” Cargo pants (cargo trousers) are loosely-cut pants designed for tough, outdoor activities distinguished by multiple cargo pockets.” hvilket, groft oversat, betyder: ” Cargo bukser (cargo bukser) er løse bukser designet til hårdføre, udendørs aktiviteter der kendetegnes ved flere cargo lommer.” og en cargo lomme skulle så være en lomme, der er foldet således, at den kan indeholde meget.

Jo, cargo bukser er et rigtigt begreb, men man burde måske have fundet på et mere beskrivende udtryk til dem.

Nuvel, dette var så mit lille bidrag til forklaringen af alverdens mærkelige termer. Måske vidste du det i forvejen, men hvis det ikke var tilfældet, ved du i hvert fald nu, hvad cargo bukser er. Om du nogen sinde for brug for denne alt afgørende viden, kan jeg kun gisne om, men jeg håber da at jeg, som altid, har gjort en forskel.

One thought on “Cargo bukser? – Den må jeg vist lige have igen”

  1. Jeg er helt enig i at udtrykket cargo bukser er mærkeligt, men noget skal det jo hedde og det skal naturligvis helst lyde så fremmedartet som muligt.

Der er lukket for kommentarer.