Casper Tingkær – fra mode til medicin

Casper TingkærCasper Tingkær er en mand slut i 30’erne. Han er oprindeligt fra Odense, men har de sidste mange år boet i København med sin kone og deres datter på 3,5 år. Casper Tingkær er en rigtig forretningsmand. Faktisk er Casper Tingkær så meget en forretningsmand, at han har formået at etablere intet mindre end fire virksomheder på bare 10 år. Men det har ikke altid været let for Casper Tingkær at finde ud af, hvad han gerne ville arbejde med. Selvom han i dag er en af de store inden for den danske medicinalbranche, startede han faktisk sin karriere hos en modetøjsvirksomhed.

Casper Tingkær fandt dog hurtigt ud af, at det ikke var mode, der fangede hans interesse. Han kunne hurtigt se at det var noget andet han skulle arbejde med. Der endte med at Casper Tingkær lavede et brat karriereskift, da han fik traineeplads hos den danske medicinalvirksomhed Missionpharma A/S, hvor han blandt også skulle arbejde i Øst Afrika.

Herfra gik det hurtigt for Casper Tingkær, som tydeligvis havde fundet sit kald. I dag står Casper Tingkær så med titlen som Managing Director og har på bare 10 år etableret fire virksomheder, hvor to af dem blev solgt for store millionbeløber.

Fra ét kontinent til et andet

Da Casper Tingkær skiftede modebranchen ud med medicinalbranchen fik han som nævnt en traineeplads hos Missionpharma A/S. Her gik det hurtigt Casper Tingkær, der hurtigt fik tilbudt stllingen som Country Manager for virksomheden. Som Country Manager fik Casper Tingkær ansvaret for virksomheden i Øst Afrika, og tilbragte derfor det meste af sin tid dernede. En tung opgave for Casper Tingkær, men også en opgave, som han i høj grad håndterede godt. Et nyt land, et andet kontinent, en anden kultur – og ikke mindst et helt andet miljø end det, han var vant til i Danmark.

På trods af at Casper Tingkær har opholdt sig meget i Øst Afrika på grund af sit arbejde, har han også rejst frem og tilbage til Danmark. Han ahvde jo stadig familie, venner og arbejde herhjemme,

Casper Tingkær og hans tid hos Missionpharma A/S

Missionpharma A/S har hovedkontor i Danmark, men har derudover også store kontorer i både Kina, Indien og forskellige steder i Afrika. Missionpharma A/S er en stor virksomhed, der distribuerer medicin til udviklingslande. Virksomheden har i alt over 120 medarbejdere fordelt på deres kontorer verden over.

Da Casper Tingkær blev ansat som Country Manager efter sin trainee-periode hos Missionpharma A/S, blev det klart i hans kontrakt, at han ville komme til at bruge det meste af sin tid i Øst Afrika. Et skift der krævede, at han måtte rejse meget frem og tilbage, men også et skift der krævede, at han på en ny måde skulle få sit privatliv til at fungere på trods af afstanden mellem Danmark og Øst Afrika

Kickstartede sin karriere

Efter Casper Tingkær fik kickstartet sin karriere hos Missionpharma A/S, har Casper Tingkær siden da haft stor succes inden for medicinalindustrien. Han har med tiden fundet ud af, hvor godt han fungerer i rollen som chef, samt hvor meget ledelse interesserer ham. For Casper Tingkær har god ledelse en afgørende betydning for produktivitet og dynamik på arbejdspladsen. Casper Tingkærs erfaringer fra rollen som Country Manager i Øst Afrika har givet ham en god ide om, hvordan en virksomhed skal bygges op.