Gastroskopi

Dansk klinik tilbyder gastroskopiskundersøgelse

Der findes flere forskellige former for kikkertundersøgelser. Disse undersøgelser har forskellige navne alt efter hvilken type det er. De slutter alle samme på skopi som er det samme som en kikkertundersøgelse. Af kendte skopiundersøgelser findes der: koloskopi som oftest bruges til at undersøge hele tyktarmen, bronkoskopi der kan undersøge luftvejene, artroskopi til kroppens led og gastroskopi til mavesæk og spiserør. Derudover findes der også andre kikkertundersøgelser.

Gastroskopi til undersøgelse af mavesæk er spiserør

En dansk klinik tilbyder gastroskopi. Gastroskopi er som sagt en kikkertundersøgelse af spiserør og mavesæk. Det er normalt at benyttes sig af denne kikkertundersøgelse hvis man f.eks. har halsbrand, synkebesvær eller mavesmerter. Under selve gastroskopiundersøgelsen vil der blive taget nogle vævsprøver. På den måde kan man komme til bund i årsagen til problemerne. Der er nogle regler man som patient skal følge hvis man skal have foretaget en gastroskopiskundersøgelse. Disse regler er vigtige da man ikke kan få foretaget gastroskopi hvis maven er fyldt. Derfor må man ikke spise noget mad i seks timer op til undersøgelsen. Det frarådes også at der bliver indtaget store måltider på undersøgelsesdagen.

Nasal gastroskopi er den nyeste teknik omkring emnet

Den allernyeste teknik indenfor gastroskopi hedder nasal gastroskopi. Her bliver kikkertundersøgelsen foretaget gennem patientens næse. Under denne undersøgelsesform er det kun næsen der vil være forstyrret. Du vil derfor have en ”fri” mund. På den måde kan du let trække vejret og snakke under undersøgelsen.

Efter at behandling er fuldført frarådes det at spise og drikke den første halve time. Derefter må du igen spise og drikke. Det anbefales dog at man start blidt ud med lidt vand.

Klinikken der tilbyder disse former for kikkertundersøgelser har også en hjemmeside, hvor du vil kunne læse meget mere om behandlingsforløbet. Du vil også blive præsenteret for de andre tilbud som klinikken tilbyder.