køkken

Derfor skal du have et nyt køkken – Køkkenet er det vigtigste rum i boligen

Køkkenet er omdrejningspunktet i danske boliger. Hvis man har en bolig med et gammelt, dysfunktionelt og slidt køkken, så er det på tide at få et nyt. Køkkenet, sammen med stuen, er nemlig de 2 rum, vi bruger mest tid at være i.

En undersøgelse viser at 50% at respondenterne mente at køkkenet var det vigtigste rum i boligen. Der kan være mange kriterier for hvad som får folk til købe en bolig. Det kan være placeringen eller hvordan boligen er indrettet. Dog mente omkring 50% af respondenterne at det som var afgørende for dem var køkkenet.

Køkkenet er det rum vi bruger mest tid i

Køkkenet sammen med stuen, er de to rum vi bruger mest tid i, når vi er vågne. Det er blandt andet derfor at mange ønsker at have et velfungerende og ordentligt køkken. Først og fremmest på grund af hygiejne, men også fordi, det skal være hyggeligt og rart at være i et køkken, fordi man er i rummet så meget som man er. Ifølge undersøgelsen kommer badeværelset ind på tredjepladsen på knapt 20%.

Køkken og opholdsrum er blevet til et

Badeværelset funktioner har ikke ændret sig specielt meget i løbet af de seneste år. Dog er der kommer et ny trend hvad angår et køkken. Køkkenet er som årene har passeret blevet mere og mere et opholdsrum. Det er sjældent man ser når folk får lavet nyt køkken, at de trænger køkkenet op i et lille hjørne på plantegningen.

Når man skal lave nybyggeri eller renovere huse og lejligheder, så bliver køkkenet til en central del af hjemmet. Køkkenet er ikke længere et sted hvor blot maden laves. Det er både stedet hvor morgenkaffe bliver drukket inden dagens stress og jag sætter i gang, men også stedet hvor familien samles og hygger om måltidet.

Aftensmaden er også her hvor dagens bedrifter og begivenheder diskuteres, og derfor er aftensmaden et af de vigtigste tidspunkter på dagen. Køkkenet er derfor det rum hvor familien samles og køkkenet skal af samme årsag være hyggeligt, lækkert og rart at være i.

Et køkken skal afspejle dig som person

Et køkken skal både kunne rumme samvær og det sociale aspekt, men stadig optimale betingelser for god madlavning. Det skal være sjovt at lave mad, og der skal samtidig være plads til sjov og snak.

Et godt køkken er altså både funktionelt, men også et rum hvor man kan være social med sin familie og venner. Køkkenet skal derforuden afspejle jeres personlige stil og smag. Ikke nok med at et køkken skal være hyggeligt så skal det også være brugervenligt. Et køkken er et rum som skal afspejle de ting du sætter pris på.

Hvis du eksempelvis er glad for kaffe skal der være plads til en stor og god espressomaskine, tilhørende kopper og bønner. Hvis passion ikke lige er kaffe men vin, så skal dit køkken også afspejle dette. Det kan eksempelvis være et vinkøleskab. Køkkenet skal altså repræsentere dig og din familie, da I vil føle jer langt mere hjemme og tilpas hvis I er omgivet af vante ting.

Sådan vælger du drømmekøkkenet

Ved du ikke hvor du skal starte når du skal vælge et nyt køkken? Ved at følge denne guide, bliver du klædt på til at skulle bestemme dig, når du skal bestille et nyt køkken.

 1. Søg inspiration
  Når du skal vælge dit nye køkken, og før du vælger et firma eller en håndværker til at bygge det, så kan du med fordel søge inspiration på nettet, i magasiner eller boligbutikker. Jo mere specifik du er når du bestiller et nyt køkken, desto større chance er der for at det bliver som du ønsker.
 2. Lav en liste
  Du kan med fordel lave ønskelister og prioriteringer hvad angår dit nye køkken. Her kan du opdele liste i ”hvad ønsker du dig? ” og ”hvad har du brug for”. Du kan eksempelvis lave lister over skabselementer, hvidevarer, materialer etc. Understreg det som er absolut nødvendigt i køkkenet og hvad som du eventuelt kunne undvære. På den måde kan du nemt frasortere hvis køkkenet lige pludselig bliver for dyrt eller hvis der er ikke er plads.
 3. Vi billeder
  Når du skal have designet dit køkken kan du med fordel vise billeder af hvordan du gerne vil have dit køkken skal se ud, til din køkkenkonsulent eller håndværker. Jo mere præcis og skarp du er omkring hvad du godt kunne tænke dig desto tættere kommer du på et resultat som er lig det du ønskede dig.
 4. Tænk både udseende men også funktionalitet
  Et køkken er også et arbejdsrum. Af samme årsag skal du også tænke over hvilke materialer du vælger til dit køkken og om de er praktiske i forhold til madlavning og rengøring. Det kan eksempelvis være meget besværligt at have en bordplade som er sart over for fugt eller fedtstænk.

Skal du have et nyt køkken? Så kontakt Haus and Honey

Om end du ønsker et nyt samtalekøkken, et køkkenalrum eller vil beholde køkkenet i de vante rammer, så kan Haus and Honey hjælpe. Haus and Honey forener funktionalitet og design, og lytter altid til kundernes ønsker og behov. Hvis du kunne tænke dig at høre mere om Haus and Honey’s løsninger, kan du booke et uforpligtende og gratis møde med en kompetent køkkenkonsulent. Du kan læse mere om Haus and Honey, her!