En dørtelefon – lejlighedernes smarte løsning!

Når man bor i lejlighedskomplekser, er der en specifik ting, som gennemgående er uundgåelig og det er en dørtelefon. Selv hvis man ikke har boet i en lejlighed før, så ved man formentlig hvad en dørtelefon er. De er meget hyppige og ses i de fleste byer, men specielt i større byer. Skulle man dog stå i en situation hvor man ikke ved hvad det er, kan det dog relativt simpelt forklares. En dørtelefon er nemlig, som det lyder, en form for telefon til en given lejlighed. Det skal forstås på den måde, at man fra døren kan ringe op til en given lejlighed, på samme måde som man ville gøre, når man ringer på en dørklokke. På den måde har beboerne en dørtelefon i deres lejlighed, hvorpå de så kan løfte røret og høre hvem der ringer på. Er det nogen af deres gæster kan de lukke dem ind og er det ubudne gæster, kan de blot lade vær. På den måde slipper de for at gå helt ned til indgangen for at se hvem det er, hvilket kan være rart i længden, såfremt man bor på femte etage…
Desuden er det en god løsning mod kriminalitet. Specielt i større byer kan det være svært at holde styr på, hvem der hører til og bor i lejlighederne, derfor er det vigtigt, at man har en eller anden form for dørtelefon, som fra start kan hjælpe til at holde ubudne gæster ude.

Fremtiden for hvordan en dørtelefon skal se ud er svær at spå om. Man ser hele tiden en masse nye muligheder, i forbindelse med adgang til sit hjem. En dørtelefon er midlertidigt rimelig simpel, men den har på det seneste fået en lille opgradering, nemlig i form af video. Det betyder altså, at man også kan se hvem der ringer på ens dør, selvom man står oppe på femte etage. En anden udvikling som man ser ved den typiske dørtelefon, er en integration af smartphones, således at man kan styre det fra sin egen smartphone. Hvilket gør det endnu lettere at lukke folk ind.
I dagens Danmark kan man få mere end en slags dørtelefon, foruden de førnævnte muligheder, kan det også kombineres på kryds og tværs, samt man kan vælge en mere stilrigtig dørtelefon, som kan passe bedre til resten af ens nye hus. Der kan faktisk tilkøbes en masse fede muligheder. Det gør altså, at en dørtelefon ikke længere behøver være en stor og rimelig kikset og klodset kasse, men en masse hvide labels på. Man kan eksempelvis få en dørtelefon, hvor alle navnene er elektronisk registreret på et lille display. Det er blot en af de mere stilrene og smarte muligheder man, har for at få en ny dørtelefon i sit nuværende eller nye lejlighedskompleks. Hvis man er interesseret, kan man kigge lidt rundt på nettet, og helt sikkert finde en løsning, som passer helt perfekt de behov man har. Det er lige fra den simple og mere klassiske model, til en nyere og mere højteknologisk løsning.