ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring kan spare dig en masse penge.

En ejerskifteforsikring kan spare dig mange penge i sidste ende, og kan være dyr at spare væk.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring dækker over alvorlige skader og ulovlige el- og vvs-installationer på boliger, som ikke fremgår i tilstandsrapporten eller elinstallationsrapporten. Forsikringen er som udgangspunkt henvendt til køber og dækker minimum 5 år, alt efter hvilken type forsikring man vælger.

Hvad dækker en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring dækker som sagt de skader som ikke er til at se med det blotte øje, eller som dukker op efter man er flyttet ind i den nye bolig. Det er som regel de skader som dukker op efter et stykke tid, som kan gå hen og koste mange penge, og det er her ejerskifteforsikringen går ind og dækker. Læs fordelene på nedenstående liste:

  1. Forsikringen giver dig sikkerhed ved at dække store og alvorlige skader
  2. Forsikringen dækker også ulovlige el- og vvs-installationer
  3. Den dækker også en nærliggende risiko for skade på og/eller i boligen
  4. En ejerskifteforsikring har en selvrisiko. Selvrisikoen er forskellige alt efter hvilken ejerskifteforsikring man vælger. Hos Dansk Boligforsikring ligger selvrisikoen på 5.000 kr.
  5. Du kan vælge din egen fortrukne dækningsgrad.
  6. En ejerskifteforsikring dækker som udgangspunkt op til 5 år. Du kan også vælge at købe en udvidet ejerskifteforsikring. Denne dækker op til 10 år.

Hvorfor skal du have en ejerskifteforsikring?

Hver 5. hushandel i Danmark har haft behov for en ejerskifteforsikring. Der er altså stor sandsynlighed for at du også får brug for en forsikring. 20% af alle hushandler får altså brug for denne type forsikringen, og det kan komme til at blive umådeligt dyrt, hvis ikke du vælger at tegne en.

Alt efter hvilket selskab du vælger at tegne en forsikring hos, så kan det koste mellem 8.000 – 30.000 kr. Hvis du er så uheldig at købe en bolig med skjulte skader m.m. så kan eksempelvis en ulovlig el- og vvs. Installation i gennemsnit komme op på 40.000 kr. Udgifter i forbindelse med konstruktionsfejl kan let kommer over de 100.000 kr.

Lad os antage at du har givet 15.000 kr. for din ejerskifteforsikring og i selvrisiko skal du betale 5.000 kr. pr. skade. Du har opdaget 2 skjulte skader på din bolig som du har fået vurderet til at skulle koste 150.000 i udbedring. Dette estimat er meget normalt når det kommer til udbedringer af boliger. Med en ejerskifteforsikring på 15.000 kr. og to skader som koster 5.000 kr. pr. stk. i selvrisiko, vil du i det hele taget skulle betale 25.000 kr. selv. Det vil altså sige at din forsikring kommer til at dække 125.000 kr. Det er hvad du sparer hvis du tegner en forsikring.

Med 20% chance for at sådanne udbedringer skal laves på din nye bolig, så er det mange penge du sparer, ved at tegne en ejerskifteforsikring. Det kan derfor i det fleste tilfælde svare sig, at tegne en forsikring.

Derforuden kan det også være svært, uden en ejerskifteforsikring, at vinde sager mod sælger.

Ændringer af forholdene omkring ejerskifteforsikring

1. maj 2012 blev forholdene omkring ejerskifteforsikring ændret. En af ændringer er at det før i tiden kun var den udvidet ejerskifteforsikring som dækkede ulovlige el- og vvs-installationer. Nu er det sådan at den almindelige ejerskifteforsikring også dækker dette tiltag. Derforuden er det nu lovpligtigt at alle forsikringsselskaber, som tilbyder ejerskifteforsikring, skal have en selvrisiko på maksimalt 5.000 kr. Før i tiden kunne det løbe op til 20.000 kr. pr. skade.

Hvad dækker en ejerskifteforsikring ikke?

En ejerskifteforsikring dækker kun forhold på boligen. Alt som befinder sig udenfor boligen, såsom murerne, grunden etc. Dækkes ikke. Ejerskifteforsikringen dækker heller ikke hvis forholdene er beskrevet i tilstandsrapporten eller i elinstallationsrapporten. Derforuden dækkes heller ikke skader på boliger med en vis alder. Det eksempelvis være en fugtig kælder i et hus fra 40’erne, da det er meget normalt for sådanne type boliger.

Udvidet ejerskifteforsikring

En udvidet ejerskifteforsikring dækker dig i op til 10 år, og giver dig en dækningsgrad som går ud over den lovpligtige basisforsikring. Det kan eksempelvis være forsikring af ulovlig indretning af bygninger, udbedring af ulovlige kloakledninger og rør, samt dækning af udgifter på op til 250.000 kr. ved forurening.

En udvidet ejerskifteforsikring kan være en smule dyrere en basisforsikringen men det kan i sidste ende betale sig, hvis man ikke ønsker at hæfte økonomisk for andres fejl.

Tegn en ejerskifteforsikring hos Dansk boligforsikring

Dansk boligforsikrings ejerskifteforsikringer er nogle af de billigste og bedst dækkende i Danmark. Du kan med fordel udfylde en tilbudsanmodning, hvis du vil have et tilbud på en ejerskifteforsikring. Der bliver svaret indenfor 24 timer og her vil man modtage en tilbudsoversigt over både en basis- og udvidet ejerskifteforsikring, fordel over henholdsvis 5 år og 10 år, med varierende selvrisiko. Hos Dansk boligforsikring er selvrisikoen en af de laveste, hvor større forsikringsselskaber har en selvrisiko på 50.000 kr. har Dansk boligforsikring en selvrisiko på 30.000 kr.

Derforuden har Dansk boligforsikring 15 års special erfaring og har fuld gennemsigtighed da de er underlagt dansk lovgivning. De har også fuld forbrugerbeskyttelse og de er medlem af Ankenævnet for Forsikring og Forsikring & Pension. Sidst men ikke mindst er de omfattet af Garantifonden for skadeforsikringer. Som du nok kan læse dig frem til, er der mange fordele ved at tegne en ejerskifteforsikring, og specielt hos Dansk Boligforsikring. Det kan være dyrt at spare en ejerskifteforsikring væk. Du kan læse mere om ejerskifteforsikring her!