Et kursus i personlig effektivitet kan forhindre stress på arbejdet

Da jeg før i tiden var meget dårlig til at håndtere mit tidsforbrug på arbejdet, resulteret dette så i at jeg blev mindre effektiv i mit arbejde, brugte mere tid på mine arbejdsopgaver, og brugte mindre tid sammen med mine venner og familie. Derfor tog jeg beslutningen om at tage et kursus i personlig effektivitet og tidsstyring. Så jeg igen kunne bruge mere tid sammen med venner og familie og mindre tid på arbejdet.

I mit arbejde som journalist har jeg altid meget travlt i min hverdag, og derfor er personlig effektivitet en vigtig faktor for at jeg kunne nå mine deadlines, faktisk er personlig effektivitet den vigtigste faktor i mit arbejde overhovedet. Eftersom mit arbejde konstant kræver effektiv anvendelse af tiden, for at kunne levere nyheder, i en verden som konstant bliver opdateret med nyheder sekund for sekund fra bl.a. de sociale medier.

Mange vil måske mene at aviser og nyhedsmedier ikke bør sammenligne sig selv med sociale medier i forhold til at kunne levere nyheder, da aviser også kan så meget andet end blot dette. Ikke desto mindre arbejder skal et nyhedsmedie, som jeg arbejder på, være i stand til at levere nyheder up-to-date for at kunne fange og opretholde nye og gamle læsere.  

Endte med stress

Eftersom mit arbejde kræver meget af min tid og engagement, førte det hurtigt til at jeg blev en arbejdsnarkoman, og til sidst brændte helt ned, hvorefter jeg slet ikke kunne håndtere mit tidsforbrug og personlige effektivitet på arbejdet, hvilket resulterede i lange og unødvendige arbejdsdage, eftersom jeg ikke anvendte min ti effektivt som jeg burde og kunne. Dette endte så med at jeg fik mindre tid sammen med min familie og venner, hvilket til sidst endte med at jeg fik stress.

Min arbejdsgiver valgte derfor at give mig nogle fridage for at komme ovenpå igen, herudover besluttede vi i fællesråd også at det ville være en mægtig god ide at jeg kom på et kursus i personlig effektivitet og tidsstyring for at blive bedre til at håndtere mit tidsforbrug på arbejdet og dermed lærer at arbejde mere smart og mindre hårdt.

Af med de dårlige arbejdsvaner

Og jeg kan roligt sige at kurset i personlig effektivitet og tidsstyring var et af de bedste valg jeg længe havde foretaget mig. I dag har jeg således lært at være på forkant med mine arbejdsopgaver, lært at planlægge og prioritere mine arbejdsopgaver, blevet bedre til at koncentrere mig, samt fået gjort en ende på mine ”tidsrøvere”. Det forholdte sig nemlig således at jeg brugte cirka en time om dagen på at være på facebook, twitter, youtube m.m. og lave alt andet end arbejdes relateret opgaver, hvilket dermed gav mig en time mindre om dagen at gøre godt med til at udføre mit arbejde.

Alt den viden og værktøjer jeg fik lært på kurset i personlig effektivitet og tidsstyring har simpelthen ændret min arbejdsvaner til det bedre og jeg ville ikke kunne have været dem foruden den dag i dag.

Derfor vil jeg varmt anbefale andre der har problemer med håndtering af deres tid på arbejdet at tage et kursus i personlig effektivitet og tidsstyring for at komme af med de dårlige vaner og få lært nogle nye og vigtige redskaber til at blive mere effektiv på arbejdet.