træbriketter

Få billige træbriketter som skåner miljøet, når du skal fyrer op der hjemme

Træbriketter og brænde har været under omtale i forhold til at reducere udledningen af Co2. Af samme årsag har diskuteret om hvorvidt man bør sætte afgiften op på brænde og træbriketter. Dog vil dette medføre at man i større grad bruger opvarmning fra eksempelvis gas, olie eller fjernvarme. Dette er betydeligt mere skadeligt for miljøet end at tænde op med briketter eller brænde.

Hvad er en træbriket?

En træbriket er en slags biobrændsel som fremstilles af overskydende træ fra savværker eller som træ- og møbel fabrikker. Nogle briketter støbes til et stykke, hvor andre formes med et lufthul midt på. Briketter med hul midt i er gode til brændeovne og pejse med dårlig ventilation.

Når man fremstiller briketterne bliver savsmuldet eller spånerne udsat for høj varme. Dette får træet til at frigive en slags naturlig lim, som her binder briketten sammen. Samtidig med dette komprimeres træmassen således at det færdige resultat bliver 90% mindre end hvad det var til at starte med. Ved at komprimere briketterne brænder de længere og fylder mindre.

Træbriketter er den mest effektive metode

Træbriketter har vist sig at være en af de mest effektive metoder at opvarme hjemmet på, hvis man ser på udledningen af Co2. Årsagen til dette er eksempelvis, hvis man ikke brænder træet af, og lader det ligge ude i skoven for at rådne, så vil det faktisk udlede præcis den samme mængde Co2, som hvis man tænder op med det i pejsen. Briketterne bliver lavet af de trærester som forekommer fra produktionen af borde, stole, døre etc. Disse trærester skal man alligevel skille sig af med. Derfor, ved at lave træbriketter og bruge dem som opvarmning til huset, sparer man meget mere Co2 udslip i det store hele.  Det vil altså sige at briketterne blive lavet ud af træ som alligevel ville blive smidt ud og som ville forurene miljøet. Det er derfor mere Co2 venligt, da man derfor bruger træet nyttigt, og man kan skrue ned for de mere forurenende varmekilder.

Pas på dårlige træbriketter

Selvom træbriketter er mere Co2 venlige på længere sigt, så skal man dog være opmærksom på hvor man køber sine briketter henne. Nogle briketter bliver nemlig lavet uhensigtsmæssigt med lim og giftige kemikalier, og dette forårsager et stor Co2 udslip. Men hvordan er det lige at du kan se forskel på de dårlige og de gode briketter?

Dårlige træbriketter:
Hvis træbriketten er blevet lavet af for finkornet træmateriale og fugtmængden i træet er høj, kan det ske at briketten ikke bliver presset ordentligt sammen. Det vil betyde at briketten svulmer og vil derfor let smuldrer. Dette vil medfører at briketten først og fremmest hurtigt vil brænde og den efterlader meget aske.

En anden type træbriketter af dårlig kvalitet er blandt andet de briketter som bliver fremstillet i østbloklandene. Her bliver der desværre ikke gået specielt meget op i, hvilket træmateriale som bruges til at lave briketterne. Det skal bare være billigst som muligt, og derfor kan de finde på at bruge træspåner som stammer fra møbelfabrikker. Træspånerne fra møbelfabrikker bliver for det meste lavet af alt det revl og krat som fejes op fra gulvet, og her bliver træresterne smidt i presseren. Noget af det de smider i presseren kan være melaminrester eller MDF. Når så man laver briketter af træspånerne, indeholder det altså rester af giftigt materiale som udstøder meget Co2 ved afbrænding.

Gode træbriketter
I modsætning til de dårlige træbriketter, er de gode træbriketter lavet af gode og kvalitetsrige trærester, fra blandet andet rent og tørt aske- eller løvtræ.

Brænde vs. Træbriketter

På længere sig kan det være billigere med træbriketter. Dog som udgangspunkt er træbriketter dyrere end normalt brænde. Først og fremmest er træbriketter nemmere at tænde op med. Det kan være noget af en kunst at få gang i brænde. Derforuden brænder briketterne nemmere og renere, da de ikke har knaster, harpiks og andet, som ilden skal kæmpe sig igennem. På papiret er briketterne mere forurenende end almindeligt brænde. Dog, hvis man ikke får tændt ordentlig op i pejsen, kan det give en dårlig forbrænding, som fører til sod-aflejring, øget partikeludslip og varmetab. Alt dette giver som resultat en ringere brændværdi, flere udgifter og belaster miljøet unødigt.

Briketterne er også nemmere at opbevarer, da de fylder mindre, på grund af deres firkantet form. Med det normale brændes uregelmæssige forme, kan det pludselig fylde meget i garagen, at have nok brænde til over vinteren stående. Brænde er altså mest miljøvenligt, men træbriketter vil i det lange løb, være mere miljøvenligt, og derfor er prisen på denne type brænde også højere. Briketterne i mine øjne vinder derfor første pladsen, for brændsel til brændeovnen der hjemme.

Hvor skal du købe dine træbriketter henne?

Hvis du køber dine træbriketter fra Absolut-træpiller.dk er du sikret at købe kvalitetsbriketter som brænder længere, skåner miljøet, til en god pris. Briketterne fra Absolut-træpiller.dk købes fra Tyskland, som sælger højkvalitetsbriketter. Ved at købe dem i Tyskland kan Absolut-træpiller.dk tilbyde en god og billig pris for et godt produkt. Træbriketter er altså en stabil, nem og miljøvenlig varmekilde. Du kan læse mere om træbriketter her!