Ejerskifte

Formindsk komplikationer ved et ejerskifte

De fleste har nok prøvet at flytte på et eller andet tidspunkt. Det er sjældent en dans på roser. Hvis man flytter langt væk, skal man pludselig sige farvel til venner og bekendte i sit nabolag, og pludselig til at danne sig nye bekendtskaber. Selvom man ikke nødvendigvis flytter langt væk, ændrer det stadig på en masse forhold som man er vant til, som man pludselig skal omlægge. Desuden er der også alle de forhold som gælder et ejerskifte. Pludselig skal overtage, eller selv bygge, et nyt hus eller en ny lejlighed, mens der er nogen som skal flytte ind i den man før har boet i. Det kan der være nok komplikationer ved i sig selv. Man har måske allerede fundet sin næste bolig, men har svært ved at fremtvinge et ejerskifte, da man ikke selv har fundet en ny ejer af sin nuværende bolig. Nogen er måske også for hurtige til at sælge sin egen bolig, og står i en situation, hvor de ikke lige har kunne overtage noget andet endnu. Man har også hørt om dem som må bo i midlertidige boliger, da de skal bo noget helt nyt, som ikke nødvendigvis er færdigt endnu. Der er altså masse potentielle komplikationer forbundet med et ejerskifte, og uden at kende statistikkerne, er der nok en del som oplever de forskellige komplikationer på den ene eller anden måde. Udover at der kan være en masse bøvl forbundet med et ejerskifte, er der dog også mere alvorlige komplikationer, som for eksempel økonomiske komplikationer. Det kan findes i forskellige former, men problemerne kan i høj grad opstå, når man køber et hus eller en lejlighed, som er bygget for lang tid siden. Der kan være en masse problemer, som man ikke bare lige kan se med det blotte øje, som finder sted i fundamentet, i taget eller et helt tredje sted, hvor man skal have eksperter til at finde dem. Altså skader, som man ikke altid lige kan være helt sikre på bliver fundet inden et ejerskifte finder sted. Så er der jo så det dilemma om, hvem der er ansvarlig for skaderne og hvem der skal betale. Det er svært at sige at det er de nye ejere, da de jo først lige er flyttet ind, men det er jo dem som på nuværende tidspunkt ejer boligen? Er det i så fald de tidligere ejere, som i mange tilfælde ikke selv er skyld i det, og som muligvis er i god tro og ikke havde nogen anelse om at der var problemer?

Det er ikke en nem sag, og det er også derfor at der findes en nem løsning. Ved et ejerskifte kan man nemlig tegne en ejerskifteforsikring, som går ind og afgør de her sager. Som huskøber er man derfor mere sikret, når man køber en ældre bolig, således at man ikke bliver modtaget af ulovlige installationer eller lignende, som ikke nødvendigvis er nemme at identificere, men som nemt kan blive til en fremtidig udgift.

Vær sikker ved et ejerskifte

Som det dog er nævnt ovenfor, så er det jo også i mange tilfælde en sælger, som ikke nødvendigvis er i ond tro, og som måske ikke har haft nogen idé om skaderne eller de ulovlige installationer. Derfor giver en ejerskifteforsikring muligheden for, at de to parter splitter omkostningerne, så der ikke er nogen som skal stå med det fulde ansvar, hvis de egentlig ikke har været skyld i problemerne. På den måde kan man gøre et ejerskifte mere behageligt for alle parter. Dem som sælger står jo også selv og skal købe noget nyt, hvor de heller ikke ønsker at blive ”snydt” eller at de køber noget som ikke holder.
Det som man dog skal være opmærksom på, det er at der laves en tilstandsrapport, hvor alt der er brug for at vide inden ejerskifte, gerne skulle være oplyst. På samme måde kan sælger dog ikke få tjekket alt, da der eksempelvis kan være ulovlige stik- og kloakledninger udenfor huset, som man ikke nødvendigvis er opmærksom på. Det kan pludselig blive et meget ubehageligt ejerskifte. Der findes forskellige forsikringer, som kan hjælpe både købere og sælgere ved et ejerskifte, og en af de udbydere, er Dansk Boligforsikring. De gør deres for at et ejerskifte skal forløbe, som man ønsker et ejerskifte skal forløbe, altså uden for mange problemer.

Står man derfor overfor et ejerskifte, bør man helt klart gå ind på deres hjemmeside og læse mere. De kan hjælpe en således, at man ikke skal være urolig overfor et ejerskifte, hverken nu eller fremover, da forsikringerne ved ejerskifte dækker over flere år.  Så hop ind på deres hjemmeside og læs mere, man kan også tage kontakt til dem hvis man har spørgsmål, således at man får den hjælp man har brug for og køber de forsikringer, som kan hjælpe en bedst fremover.