tandblegning

Gule tænder? Prøv tandblegning

Der er ikke noget flottere end et hvidt smil, men hvordan holder man den hvide farve vedlige? Kan man undgå at få den gullige nuance? Og hvorfor får man egentligtalt gule tænder?  Bør du overveje en tandblegning? Læs med i dette blogindlæg og find ud af det!

Hvorfor får man gule tænder?

Den mest almindelige årsag til gule er at nogle har større tendens til at få misfarvninger. Lige såvel at nogle har fregner og andre har mange modermærker. Folk med disse pigmenter på tænderne er som regel mere sarte overfor farvede spise etc. og derfor bliver deres tænder gulere end andres.

Her er en liste over hvilke mad- og drikkevarer, som kan være med til at misfarve tænderne, og som du bør holde dig fra, eller spise/drikke, i en moderat mængde, hvis du ønsker hvidere tænder:

 1. Rødvin
 2. Sort te
 3. Cola
 4. Sportsdrikke
 5. Bær og frugter (Herunder blåbær, brombær, kirsebær, vindruer, granatæble og andre meget farverige bær)
 6. Saucer (Herunder, soja, tomat og karrysauce. Altså saucer med en stærk farvekarakter)
 7. Slik

 

Det kan være svært at holde sig fra mad- og drikkevarerne fra ovenstående liste og derfor kan det godt betale sig at investere i en tandblegning, men dette vil vi kommer tilbage til.

Hvis den gule farve kun dækker få eller en enkelt tand, kan der være en anden årsag til dette. Dog hvis den gule farve er ligeligt fordelt blandt alle tænderne, er det en naturlig misfarvning. Gule tænder forekommer også i aldringsprocessen, og før eller siden vil alles tænder blive mere gullige.

Der er også andre årsager til at man får gule tænder. En af disse årsager kan være fordi man er dårlig til at vedligeholde og passe sine tænder. Dårlig mundhygiejne er en af hovedårsagerne til gule tænder og kan også forårsage mange forskellige problemer med tænderne.

Hvordan undgår man gule tænder?

Der findes efterhånden en del hjælpemidler til at bekæmpe den gullige farve på tænderne. Her er en liste over hvordan du undgår gule tænder:

 1. Først og fremmest er det en god idé at børste tænder mindst 2 gange om dagen. Derforuden kan du også med fordel børste tænder efter du har spist eller drukket ting fra ovenstående liste. En tandbørstning midt på dagen kan herved være en fordel, hvis du ønsker at bevare den hvide farve.
 2. Tandpasta med tandblegning i kan også være en god idé at benytte.
 3. Herforuden bør du også bruge tandtråd hyppigt og gerne flere gange i løbet af dagen.
 4. En tandrensning hos tandlægen i ny og næ kan også gøre underværker og er også rigtig godt for din tandhygiejne.
 5. Sidst er tandblegning selvfølgelig også et alternativ og er klart den mest effektive løsning på gule tænder.

 

Hvad går en tandblegning ud på?

Til tandblegning benytter tandlægerne brintoverilte. Stoffet trænger ind i tanden og fjerner farvestoffer og herved de misfarvninger som er opstået.

Her er svar på nogle ofte stillede spørgsmål i forhold til tandblegning:

 1. Gør det ondt at få tandblegning?
  Det kan godt ske at man under tandblegningen får isninger i tænderne og må stoppe undervejs, men som udgangspunkt bibringer det ikke nogen form for smerte.
 2. Hvor lang tid er tænderne hvide efter tandblegningen?
  Tandblegningen holder som regel i op til 4 år, og herefter skal man have dem bleget igen. Det er altså ikke en permanent løsning, men er en af de løsningerne som er mest holdbare.
 3. Hvordan vedligeholder man tænderne er blevet bleget?
  I op til 48 timer efter tandblegningen er det meget vigtigt ikke at indtage mad- og drikkevarer med farve. Derforuden er rygning også forbudt i de 48 timer. Derimod er alt mad- og drikke uden farve såsom ris, pasta, kylling og mælk i orden at indtage.
 4. Kan alle type tænder bleges?
  Ikke alle misfarvede tænder kan bleges. Eksempelvis fyldninger og keramiske kroner kan ikke bleges og skal i så fald skiftes, efter man har fået en tandblegning.

Tandblegning hos Frederick Upton Sjölin – Tandklinikken

Det er vigtigt at vælge en tandlæge som kan imødekomme dine behov og ønsker, og derfor har vi sparet dig besværet og fundet en dygtig tandlæge som kan klare jobbet for dig. Tandklinikken har flere års erfaring og leverer flotte resultater.

Tandblegning bliver mere og mere populært. Der findes efterhånden mange metoder såsom kul-tandbørstning, hjemmeblegning og meget andet. Dog er den sikreste og mest effektive metode at få bleget dine tænder hos en tandlæge. Hos tandklinikken bliver der ikke gået på kompromis i forhold til patientens behov og derfor sørger de for at tilpasse forløbet til den enkelte.

Hos Tandklinikken tilbyder de også en god og overkommelig pris, så der altid er råd til en ny omgang tanblegning efter 3 år. Selve tandblegningen tager typisk omkring 120 minutter og herefter vil dine tænder være kridhvide. Læs mere om tandblegning her!