begravelse

Hvordan foregår en begravelse?

En begravelse i kirken, er der hvor de pårørende tager afsked med den afdøde. Det er her, hvor man endeligt kan se farvel og give slip, og derfor er begravelsen en vigtig størrelse når der er sket et dødsfald.

Begravelsen skal afspejle den dødes ånd og person. Det er vigtigt at have samtaler med præsten, så han/hun til begravelsen, forstår hvem den afdøde er, og får det afspejlet i ceremonien. På den måde kan de pårørende sammen mindes om den afdødes bedste jeg, og har derved nemmere ved at give slip.

Bisættelse eller begravelse?

En kirkelige begravelse er som sagt en form for afskedsritual. Der findes både en bisættelsesceremoni og en begravelsesceremoni. Ved en bisættelse vil kroppen blive brændt og asken vil komme i en urne som kan begraves på kirkegården. En begravelse er hvor kroppen vil blive begravet i en kiste, også på kirkegården. Der er altså ikke den store forskel, andet end, at kroppen enten skal begraves i jorden, eller asken skal begraves i jorden. Ellers er ceremonierne de samme.

Hvad sker der når der er en som dør?

Dagene efter dødsfaldet, og inden begravelsen afholdes, skal de pårørende tage stilling til mange ting. Der er en masse praktiske forhold som skal ordnes, og det er rarest at få styr på disse inden begravelsen, da man til en begravelse gerne vil sige farvel og afslutte kapitlet på den mest overskuelige måde, så man blot skal håndtere sorgen fremfor alt andet. De fleste kan ikke overskue opgaven, og derfor kontakter de en bedemand, som kan hjælpe dem med disse praktiske ting.

Efter et dødsfald skal en læge tilse den afdøde og hertil skrive en dødsattest. Herefter skal lægen anmelde dødsfaldet til begravelsesmyndigheden, som er sognepræst i den sogn, som den afdøde boede i.

Kender de pårørende til den afdødes ønsker har de pligt til at følge dem. Det gælder blandt andet begravelse og bisættelse.

Kontakt en bedemand til begravelsen

Det kan være meget uoverskueligt at skulle stå få alt det praktiske selv, både inden og efter begravelsen. Derfor kan du med fordel hyre en bedemand. Hos Begravelsesservice.dk hjælper de dig med alt fra A-Z og står til rådighed gennem hele forløbet. Begravelsesservice er kvalitets-certificerede og er specialiseret i at rådgive de efterladte. Ved at hyre en bedemand kan man altså have fokus på det vigtigste, nemlig at sørge med de andre pårørende, og sige ordentligt farvel til den afdøde. Du kan læse mere om Begravelsesservice her.