temperaturmåler

Hvad er en temperaturmåler og hvad kan du bruge den til?

En temperaturmåler kan bruges til mange ting. Det kan både være hvis du ønsker at måle temperaturen der hjemme, hvis du skal tjekke isoleringskvaliteten under bebyggelse, eller om der er den korrekte temperatur i dit kølerum til madvarer.

I dette indlæg vil du kunne læse lidt om de forskellige ting du kan bruge en temperaturmåler til samt hvorfor den er vigtig i de givne situationer. Læs med her:

Temperaturmåler til fryserummet

Fødevarestyrelsen har lavet nogle retningslinjer for, hvordan mad skal opbevares i fødevarevirksomheden. Dette er fastlagt, da der er nogle grundregler for hvordan mad bør behandles, hvis man ønsker at sælge det videre til kunderne, og for at sikre modtagernes helbred. Det er derfor lovpligtigt med en temperaturmåler i fryserummet eller andre rum, hvor maden opbevares. Her bliver temperaturen kontrolleret af fødevarestyrelsen, da man skal indseende dokumentation på temperaturen, i løbet af året. Derfor kan det være smart med en god temperaturmåler, som er af høj og professionel kvalitet. Konsekvenserne, hvis maden ikke bliver opbevaret sømmeligt, kan være store, og derfor er det vigtigt med en måler i denne givne situation.

Hvilken type måler skal du bruge til måling af temperaturen på mad

Når du skal måle temperaturen af mad, afhænger det af hvilken type måleopgave vi har med at gøre. Det vil altså sige, at når man skal vælge en temperaturmåler til måling af mad, skal man vælge en temperaturmåler ud fra følgende faktorer:

1. Temperaturområde
2. Præcision
3. Målehastighed
4. Dimension
5. Anvendelse
6. Mekanisk styrke

Dette var lidt om hvilken temperaturmåler du skal vælge til måling af mad. Men hvordan du måler, er næste step:

  1. Når du skal måle kernetemperaturen ved nedkøling og opvarmning, så skal indstiksdybden af måleinstrumentet minimum stikkes 20 x føleren diameter, ind i produktet.
  2. Når man skal transporterer nedfrosset- eller kølet mad, måler man temperaturen af produktets overflade
  3.  Ved temperaturmåling i enkeltportioner skal termofølerens reaktionstid være kort. Man kan eventuelt vælge at opvarme eller afkøle føleren før man måler.
  4. Præcision og logning er det vigtigste når det kommer til temperaturmåling af fødevare. Særligt når man skal foretage en egenkontrol og dokumentation. Husk altid at få skrevet dine måleresultater ned, enten i et skema eller elektronisk.

 

Temperaturmåler der hjemme

En temperaturmåler kan være smart til hjemmet, hvis man ønsker at spare på varmen. Ved at tjekke temperaturen ved hjælp af en temperaturmåler, kan du med fordel finde ud af om et rum er for varmt eller koldt og herved regulere varmen. Ikke nok med at du sparer penge ved at regulere temperaturen, så er det også mere miljøvenligt. Der forekommer altså mange fordele ved at have en temperaturmåler i hjemmet.

Temperaturmåler til kvalitetstjek af isolering

Når man arbejder på en byggeplads og skal undersøge isoleringen, kan det være en fordel med en temperatursmåler. Måleren kan nemlig fortælle om hvorvidt isoleringen skal forbedres.

Hvilke temperaturmålere kan du få?

Der findes mange instrumenter til at måle temperaturen på. Der findes eksempelvis infrarøde termometre, som måler varmeudstrålingen fra overfladen af et materiale uden kontakt med selve emnet. Et infrarødt termometer kan også leveres med en justering af emissionsgraden på det materiale som måles. På den måde bliver temperaturens måling mere præcis.

Det er også muligt at få temperaturmålere såsom temperatur dataloggere, engangstemperatur datalogger til dataloggere. Disse er i stand til at overvåge temperatur og sende målinger videre via BlueThooth samt Wifi, hen til en Cloud-løsning. Dette er fordelagtigt da man herved kan overvåge samt kontrollere en temperatur langt væk fra.

Hvor skal du købe din temperaturmåler?

Et godt sted at starte er hos HammerElectronic.dk. Hos Hammer Electronic får du præcise og nøjagtige målere, om end du skal bruge en temperaturmåler professionelt, til et industrielt formål eller blot til hjemme. Du kan altid finde en temperaturmåler lige efter dit behov. Du kan læse mere om temperaturmålere her!