ejerskifteforsikring

Hvorfor er det vigtigt med en Ejerskifteforsikring?

Huse

Står du og skal til at købe nyt hus? Så kan det næsten altid betale sig at tegne en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring går ind og dækker de skjulte ”skader” som måtte fremtræde efter overtagelsen af den nye bolig. Ofte når man køber en ny bolig er man forblændet af dets fantastiske ydre, at man får overset eller slet ikke kan se, hvad der gemmer sig bag væggene. Der kan være mange usynlige skader, ulovlige installationer m.m. som man ikke kan se med det blotte øje.

Når man er ny på ejendomsmarkedet, kan det derfor være en fordel at tegne en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring går ind og dækker disse ”oversete” skader. Sælger er nemlig kun forpligtet til at dække halvdelen af dette, hvis der skulle forekommer nogle problemer med boligen. Men hvis du ikke har en ejerskifteforsikring, er du altså nødt til at betale det resterende, og det kan blive en dyr fornøjelse. Derfor, inden du køber din nye bolig, bør du tegne en ejerskifteforsikring, så du ikke ender ud med at købe katten i sækken, om man så må sige. Det kan altså blive dyrt IKKE at købe ejerskifteforsikring.

Husforsikring VS Ejerskifteforsikring

Et ofte stillet spørgsmål, er hvad forskellen mellem en husforsikring og en ejerskifteforsikring er. En ejerskifteforsikring, går ind og dækker skader, som er sket, før du flyttede ind, hvor en husforsikring, er en forsikring som går ind og dækker, hvis der sker skader såsom oversvømmelse, eller ødelæggelser på huset under storm. En husforsikring dækker altså de skader som sker mod huset når du er blevet ejer af huset, og en ejerskifteforsikring dækker skader som er er sket inden du ejede huset. Dog hvis man ikke at skulle ende med et stort økonomisk tab, bør bare tegne begge typer på forsikringer. På den måde undgår man at tabe penge på noget som let kunne have været blevet sparet væk. Skader af denne kaliber er nemlig i den tunge ende, og kan godt gå hen og blive enormt ressourcekrævende.

Sommerhuse

Husejere køber og sælger oftere sommerhuse fremfor fasteboliger. Der kan hurtigt opstå skjulte skader på sådanne type huse, og derfor kan en ejerskifteforsikring ved køb af sommerhus også være fordelagtigt. Mange tror at det er sælgerens ansvar at betale for de skjulte skader som dukker op efter overtagelse, men desværre slipper sælger for dette ansvar hvis sælger tilbyder at betale halvdelen af den billigste og får lavet en el- og tilstandsrapport. Du kan derfor kun tegne en ejerskifteforsikring til sommerhuse, hvis sælger tilbyder det. Det kan derfor ske at du selv må betale den økonomiske difference som forekommer.

Generelt set er det altid godt med en ejerskifteforsikring til sommerhuse. Dog er der nogle som er bedre end andre. Med en udvidet ejerskifteforsikring, bliver du helt dækket ind, således at du næsten ikke behøver at bekymre dig ved overtagelse af en ny bolig. En udvidede ejerskifteforsikring dækker 10 år fremfor 5 år, som er den normale ejerskifteforsikring. Hertil dækker den udvidet ejerskifteforsikring skader på grunden som eksempelvis forurening og ulovlige kloakinstallationer.  Den udvidede ejerskifteforsikring er derfor god til sommerhuse også, da der oftest hører store grunde med til boligen.

 

Sælgeransvarsforsikring

Som du nok kan regne ud er der to sider af samme mønt. Af samme årsag bør sælger også tegne en forsikring ligesom køber bør tegne en ejerskifteforsikring. Det er altså ikke kun køber men også sælger som skal sove trygt om natten. Hvis man som sælger får udarbejdet en tilstandsrapport og en el-eftersynsrapport, og man har tilbudt køber at betale halvdelen af præmien, hæfter du som køber ikke længere for skjulte fejl. Dog er der stadig nogle forhold som du som sælger stadig skal stå til ansvar for, hvis det kommer ud i lyset og det er eksempelvis ulovlige bygningsindretninger og ulovlige stik og/eller kloakledninger. Disse forhold beskrives ikke i tilstandsrapporten, så hvis køber ønsker at få dækket disse forhold, så ender de som regel med at sagsøge sælger. Det er her en sælgeransvarsforsikring kommer ind i billedet.

Hvis du som sælger gerne vil sikre at du ikke kommer ud for sådanne økonomiske tab, kan en forsikring af denne kaliber være uundværlig.

 

Dansk boligforsikring

Hvis du ikke ved hvem du skal gå til for at tegne en ejerskifteforsikring eller en sælgeransvarsforsikring, så har vi sparet tiden væk og fundet de bedste på markedet. Nemlig Dansk Boligforsikring. Dansk Boligforsikring har flere års erfaring med ejerskifteforsikringer. Du kan udfylde en tilbudsanmodning og vil indenfor 24 timer modtage en tilbudsoversigt, både med en basis- og udvidet ejerskifteforsikring. Dansk boligforsikring har 15 års specialerfaring med ejerskifteforsikringer og er blandt de billigste og bedst dækkende. De tilbyder fuld gennemsigtighed da de er underlagt dansk lovgivning samt fuld forbrugerbeskyttelse. Sidst er Dansk Boligforsikring omfattet Garantifonden for skadeforsikringer. Du kan læse mere om ejerskifteforsikringer her!