I min næste karriere vil jeg arbejde med kostumer!

Forleden så jeg en udsendelse om alle de kostumer, som der igennem årene er lavet til teaterstykker. Det er blevet til en hel del, må man sige, og det er ikke billige dragter, der er lavet. Jeg elsker selv at gå i teateret, så det var spændende at se, hvordan de laver alle de forskellige dragter.
Jeg blev meget imponeret, da jeg så, hvor meget tid og research der skal til, når man laver kostumer. Det tager meget lang tid, specielt hvis det skal passe til en bestemt tidsperiode. Først skal de designes, så skal der findes de rette stofkvaliteter, og først derefter kan de gå i gang med at sy et kostume. Derfor kan det tage lang tid at få en opsætning klar, selvom der er mange der arbejder på at gøre alle dragterne færdige.

I programmet så man også kostumer fra gamle film, hvor man ikke havde de samme muligheder, som der er i dag. Det var sjovt at se, hvor lang man er kommet indenfor teater og film, når man skal vælge tøj til alle skuespillerne. Nogle gange indhenter man også viden udefra f.eks. fra butikker, der sælger ting til teater og udklædning.

Nu er det ikke altid, at det er nødvendigt med store kostumer til film og teater, da mange film i dag bruger almindeligt tøj, og derfor ikke skal producere specielle dragter. Her drejer det sig mere om, at man skal finde det rette udtryk i det tøj, de har på i filmen, så deres roller kommer rigtigt til udtryk.

Noget af det mest interessante i udsendelsen var, at de viste kostumer fra balletter, som er en helt speciel form for dragter. Her er det meget vigtigt, at kjolerne ikke er for lange, da de skal kunne danske i dem. Så selvom kjolerne skal have det rette udseende, som er tidssvarende for den periode historien er fra, så skal der tages højde for mange andre ting også.

Jeg tror, at det må være rigtig sjov og udfordrende at arbejde med kostumer. Her skal man bruge sin fantasi rigtig meget, og man får lov til at vælge de udtryk, der vises i teaterstykker og balletter. Tænk at sidde og se sine egne kreationer, når man er inde og se et teaterstykke. Det må være en fantastisk oplevelse.

Måske det var en karriere indenfor kostumer, jeg skulle have haft, men for nu må jeg nøjes med se på dem.

One thought on “I min næste karriere vil jeg arbejde med kostumer!”

  1. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil arbejde med kostumer, da jeg også selv er meget facineret af det. Det er utroligt, hvordan et kostume fuldstændig kan forandre en skikkelse i et teaterstykke eller ballet. Måske du skulle prøve at finde et job i en kostumebutik, så du kan bruge din interesse og kreativitet der.

Der er lukket for kommentarer.