Hvor mange print går der på en lasertoner?

Jeg er netop skiftet fra blækpatroner til lasertoner, da jeg har hørt fra flere, at det prismæssigt giver mere mening, hvis man alligevel kun printer i sort og hvid – hvilket jeg gør sådan ca. 99 gange ud af 100.

Jeg har i skrivende stund printet over 1000 sider, og pt er der intet tegn på, at printerkvaliteten er faldende. Teksten står stadigvæk knivskarpt, og jeg er dermed en ret glad og tilfreds ejer af min nye laserprinter. Her valgte jeg helt sikkert rigtigt. Det er bare ærgerligt, at jeg ikke valgte at gøre det noget før. Lasertoner er jo ikke just et ny ting.

Jeg tror aldrig, at jeg har nået 1000 med blækpatroner – men det giver egentlig meget god mening, da jeg primært kun printer i sort, og blækpatroner har jo 4 separate farver som bliver blandet i printerprocessen. Bruger man derfor primært en farve, det kunne være rød, så vil der pludselig ikke være nok rød farve i blækpatronen. Dette problem forplanter sig – for pludselig er det ikke blot rød, der virker lidt falmet, men alle de farver, hvor rød er en del af den samlede farve, som bruges til at ramme den helt rette nuance.

En af mine gode venner, som er lidt til den nørdede side, har igennem snart mange år kørt med lasertoner og på den selvsamme laserprinter har han printet knap 20.000 sider. Det er alligevel en roman eller to – og det løber næsten en koldt ned af ryggen, når man tænker på, at disse udprint kunne være dobbelt så dyre – hvis der ikke var blevet valgt lasertoner.

Er du efterhånden også ved at se det smarte i lasertoner så besøg http://www.kompat.dk/group.asp?group=10, som efter signende skulle have danmarks bedste priser.

 

One thought on “Hvor mange print går der på en lasertoner?”

  1. Nu har jeg aldrig talt, men 1000 print med en blækpatron lyder da meget fornuftigt…
    Er der stadigvæk liv i din lasertoner, og hvor mange print er den nået op på?

Der er lukket for kommentarer.