Individuel terapi og parterapi har reddet mit ægteskab

Min mand og jeg har længe haft problemer. Vi har prøvet at snakke om det, men hver gang bøjer han af og siger, at der ikke er noget galt. Eftersom det virkede til, at det var mig, der havde et problem, begyndte jeg til individuel terapi. Terapeuten foreslog, at vi også skulle prøve noget parterapi, så nu går vi, eller rettere jeg, til begge dele.

Min mand arbejder rigtig meget og har altid gjort det. Det har været hans karriere, der har været fokus på igennem hele vores forhold. Det har aldrig generet mig før, men det seneste år er det som om, der er sket noget med mig. Ved hjælp af individuel terapi har jeg erfaret, at jeg nok har lidt en midtvejskrise, fordi jeg ikke føler, der er brug for mig mere.

Igennem individuel terapi har jeg arbejdet med dette, men jeg kom til et punkt, hvor jeg ikke kunne komme videre uden min mand. Først ville han ikke starte i parterapi, han er ikke meget for tanken om at dele problemerne med andre, men nu da vi er kommet i gang, er han blevet gladere for det.

Vores forhold sammen fungerede egentlig fint, men vi snakkede bare ikke sammen mere, hverken om hvordan vi følte eller vores fremtid. Vores parterapi har hjulpet os til at sætte ord på det, og selvom det er rigtig svært, tror jeg, at det har reddet vores ægteskab. Efter hver time med parterapi har vi en ny opgave, vi skal løse sammen derhjemme. Vi får en slags redskaber med hjem fra parterapi, som vi kan anvende i vores kommunikation.

Min mand har indset, at han også godt vil have noget individuel terapi, så det er han lige begyndt på. Han har virkelig overgivet sig til både parterapi og individuel terapi, selv om han var meget imod det til at starte med. Der er mange ting fra hans arbejde, som han ikke kan snakke med de andre chefer om, og det kan han få luft for i individuel terapi.

Jeg har nu gået i individuel terapi i snart et år, og jeg føler, at jeg har fået løst mine problemer. Min mand vil gerne fortsætte lidt endnu med individuel terapi, men ikke så ofte som nu. Vores parterapi har vi valgt, at vi fortsætter med, for der er stadig noget at arbejde med, selv om vores forhold er blevet betydelig bedre. Parterapi har virkelig hjulpet os.

One thought on “Individuel terapi og parterapi har reddet mit ægteskab”

  1. Hvor er det godt at høre, at jeres terapi har hjulper jer til at blive sammen. Det er fantastisk, hvad individuel terapi, og selvfølgelig parterapi, kan gøre ved en person! Jeg har selv været i individuel terapi efter en traumatisk oplevelse, og det hjalp mig virkelig til at komme videre.
    Tak for et godt indlæg!

Der er lukket for kommentarer.