Tandbehandling i narkose – bliv tandopereret under hel eller delvis narkose

Har du tandlægeskræk så prøv tandbehandling i narkose. Tandbehandling i narkose er en mild og effektiv behandlingsform, som gør dit tandlægebesøg til en leg.

Tandbehandling i narkose er en form for tandbehandling, hvor du kan være under enten delvis eller fuld bedøvelse.. Dette gør, at du ikke fysisk mærker til tandlægens arbejde og kan være en god løsning for dem, som har en lav smertetærskel. Ligeledes er tandbehandling i narkose ofte en effektiv og blid måde at håndtere tandlægeskræk, eller så frem dine tandproblemer er af en større karakter og derfor kræver en mere vidtgående operation.

Tandbehandling i narkose er en særdeles sikker fremgangsmåde, som giver tandlægen optimale arbejdsbetingelser og patienten en tandoperation uden smertetraumer.

Tandbehandling i narkose – delvis og fuld bedøvelse

Når du står overfor tandbehandling i narkose, så kan du vælge mellem delvis eller fuld narkose. Ved delvis narkose er det kun den del af din mund, som skal opereres, som bliver bedøvet, ved at tandlægen sprøjter en bedøvende væske ind. Under denne behandlingsform er du således under bevidsthed under operationen, men vil ikke mærke nogen smerter.

Et langt mere vidtgående indgreb er såkaldt fuld bedøvelse, hvor du ikke vil være ved bevidsthed under operationen. Dette kan især anbefales, hvis du er meget bange for tandlæger, eller hvis operationen er af en tilstrækkelig stor karakter.

Kendetegn ved fuld bedøvelse

Før en operation med fuld bedøvelse skal du huske at faste, så at du ikke risikerer at kaste op under operationen. Du må således ikke indtage fast føde, mælkeprodukter, juice eller alkohol op til 6 timer før din operation. Vand, te og kaffe må drikkes op til 2 timer før operationen. Derudover skal du føle dig frisk og veloplagt, og lider du for eksempel af forkølelse, så er det bedst at udskyde operationen, indtil du er fit-for-fight.

Bedøvelsen vil du modtage gennem et drop. Dette kan svide lidt, men til gengæld indtræder den bedøvende effekt med kort varsel. Under operationen vil tandlægerne og assistenterne udover selve tandlægeoperationen også kontrollere, at dit hjerte og dine lunge fungerer uden problemer.

Når operationen er tilendebragt vil du blive liggende i stolen, indtil at du vågner. Du skal normalt indregne mellem 3 til 5 timer, fra du modtager bedøvelsen, til at du vågner igen.

One thought on “Tandbehandling i narkose – bliv tandopereret under hel eller delvis narkose”

  1. Sidste år fik jeg fjernet to visdomstænder, og der fik jeg for første gang en tandbehandling narkose, da tænderne sad virkelig godt fast. Jeg er ikke sikker på, at jeg havde gennemført behandlingen, hvis ikke det havde været i bedøvelse. Dengang kunne jeg dog godt have brugt dette indlæg, så jeg havde vidst, hvad jeg gik ind til, men forhåbentlig kan det hjælpe andre.

Der er lukket for kommentarer.