Tonede bilruder og sol film er for alle og en rigtig god ide

Tonede bilruder ses i dag mere og mere, og er ikke længere kun for dem med de smarte og hurtige biler. Rigtig mange har fået øjnene op for, hvor praktisk det er at få tonede ruder i bilen med sol film, og dermed mindske lysindfaldet i bilen, uden at de tonede bilruder mindsker udsynet for føreren af bilen.

Skal det gøres, er det vigtigt at vide, at der er forskellige grader af tonede bilruder, og at de fleste biler i dag fra start har en smule tonede ruder. Alle de sol film, der kan købes i butikker, er lovlige, og ønsker man ikke selv at gøre det, så kan man få det gjort på et bilværksted. Nogle butikker med tilbehør til biler, vil ligeledes kunne være behjælpelige med at montere sol film på bilruderne.

Kender man ikke til lovgivningen for tonede bilruder, er det selvfølgelig også en god ide at undersøge, men som hovedregel, så er det lovligt at tone de bagerste sideruder samt bagruden. Det er i Danmark ikke lovligt at anvende sol film på forruden og forreste sideruder.

Sol film findes i mange kvaliteter, så det er en god ide, at undersøge markedet, inden man kommer det på ruderne. Det er vigtigt, at det monteres rigtigt, således at der ikke kommer buler eller andet i filmen, og dermed giver føreren et dårligere udsyn af de tonede bilruder.

Anvender man en god kvalitet af sol film, kan det mindske mængden af UV stråler, og man vil derfor ikke opleve den samme varme i bilen. Tonede bilruder er også en rigtig god ide, hvis man har små børn med i biler, og man ofte skal køre langt. Ruderne beskytter mod solen, og børnene vil derfor ikke blive udsat for samme mængde sol og varme.

One thought on “Tonede bilruder og sol film er for alle og en rigtig god ide”

  1. Jeg har selv gået og overvejet, at skulle have sol film på mine bilruder, men ville selv gøre det. Efter at have læst indlægget tror jeg nu, at jeg vil snakke med værkstedet først, så jeg er sikker på at få det rigtige. Det skal jo helst gøres rigtigt første gang.

Der er lukket for kommentarer.