Skal jeg vælge tryklås proteser eller implantatbehandling?

Som så mange andre, har jeg problemer med mit gebis. Det er snart uanset hvad jeg laver. Om jeg laver kolbøtter med børnebørnene eller spiser torskerogn, så har det konsekvenser i forhold til mit gebis. Det vil jeg naturligvis gerne have gjort noget ved, og der er tilsyneladende mange muligheder. Dels kan man jo få et gebis, eller protese om man vil, der sidder ordentligt fast. Tryklås proteser lyder slet ikke som en dårlig idé, men det er jo stadig en protese, ikke desto mindre, og det kunne jo være rart med noget der inder om rigtige tænder. Derfor overvejer jeg også implantatbehandling.

Tryklås proteser er jo sådan set et ganske simpelt koncept. I bund og grund er det jo bare en protese der sidder ordentlig fast, hvilket jo løser en masse problemer. Det fungerer lidt lige som en skjorteknap, altså en tryklås knap. Så sætter man bare sådan et par stykker fast i kæben, og så kan man sætte gebisset fast på dem.

Det er jo alt sammen meget godt, men implantatbehandling er, omend noget dyrere, også en hel del mere tiltalende. Man får ganske enkel sat nye porcelæns tænder fast i kæben med titaniums skruer, tror jeg nok, og det skulle altså være næsten ligesom at have rigtige tænder.

Jeg er villig til at nøjes med tryklås proteser, men så frem det er pengene værd, vil jeg gerne betale ekstra for implantatbehandling. Det er som altid svært at vælge, og derfor har jeg brug for al den hjælp jeg kan få.